Här är ett självförsörjande system som varje åteljägare borde ha. En solpanel på hela 20W (marknadens största och mest effektiva solpanelslösning). Jaktpassets egenutvecklade åtelbelysning, tillverkad efter deras egna krav som jägare, på hur en riktig åtelbelysning skall vara.

En riktig grön LED-strålkastare i rostfritt stål för undervattensbruk, 20W monokrystalid solpanel för snabb laddkapacitet, skymningsrelä, timer, laddregulator, utbytbar kortslutningssäkring, en kraftig specialbyggd monteringsplattform och långa kraftiga kablar.

 

De säger själva så här:

En åtelbelysning skall placeras långt från foderplatsen och gärna på hög höjd för att mer likna månljus och för att ge rätt sorts ljuskägla. Solpanelen skall vara tillräckligt stor och snabbladdande för att klara våra nordiska förhållanden. Därför har vi valt monokrystalid teknik, hellre än Amorpheus (även kallad ”clowdy day solar panel”) som har en allt för långsam laddningstid. Tänk på att solpanelen måste placeras så den berörs av direkt solljus under dagens ljusa timmar. Helst i ett söderläge. En belysning som styrs med skymningsrelä är det enda som fungerar när djuren är skygga eller nya på platsen. Då slipper man dessutom rörelsedetektorns krav på att hela systemet skall placeras inom korta avstånd. Jaktpassets åtelbelysningspaket är helt enkelt anpassat till de höga krav vi själva ställt.

 

ja vad kostar då kalaset..  1895:- för detta paket

läs mer på jaktpasset.se eller har ni kanske redan testat det här?

Länkar