Äntligen kom det lite mer snö! Vi lyckades jaga några dagar före jul när det var lite vitt ute och sedan töade nästan allt bort efter nyår. Men nu har vi haft några riktigt bra dagar med spårsnö.

Det här jaktstället, Bergans Grotli för vinterbruk kommer verkligen till sin rätt när jag vakar på räv, jagar rådjur och vildsvin. Utvecklat för just vakjakt och friluftsliv när det är kallt ute. Toppfågel och ripa i fjällen, ja de här snöcamokläderna gör jaktdagen roligare. I bildspelet ovan har jag lånat två bilder från jaktarrangören Exclusive Adventure, från deras jakter med just dessa kläder.

Bergans gör snygga och funktionella kläder för jakt och outdoor. Det är alltid lika kul att testa deras nya produkter, ryggsäckar som kläder. Det här jaktstället är vatten- och vindtätt, tillverkad i 2-lagers Dermizax. Vad är nu det egentligen, undrar många av er!?

Jo, Dermizax™ är ett vattentätt, vindtätt och fukttransporterande membran som är speciellt utvecklat för att skydda mot alla slags väder och bibehålla högsta möjliga komfortnivå. Dermizax™-membranet är ett “hydrofilt” material som fungerar med hjälp av rörliga molekyler, till skillnad från de flesta andra membran, som har mikroporer. Detta möjliggör en rad fördelar som gör skalkläder i Dermizax™ till de bästa på marknaden med mycket hög prestation och en överlägsen hållbarhet.

Grotli-kläderna har bekväm 2-vägsstretch för god rörelsefrihet. Vaddering i polyester ger extra värme.

Men jag kör även min lager-på-lager-princip och slipper frysa. En rad smarta detaljer och justeringar gör att denna byxa och jacka passar perfekt till jakt. Men även för att skida runt på fjället. Fickor där jag vill ha dem, spänne i benslut, ventilationsdragkedjor och mycket annat. Dam och herr ser väldigt lika ut förutom en insvängd midja på damjackan. Bälteshällor kan vara bra för dem som vill ha skärp med kniv, själv gillar jag att ha sidoficka på benet för kniven, lättare att komma åt den. För vid vinterjakt och riktigt kalla dagar blir man lätt lite bylsig med mycket kläder på sig.

Jag har testat Bergans Grotli jacka och byxa under två månader, både vid vakjakt, drevjakt, pimpelfiske och outdooraktiviteter med familjen. Betyget blir såklart godkänt, ett riktigt bra och skönt snöcamo som jag tror kommer hålla länge. Det andas, är stretchigt och är gjort av slitstarka material. Dessutom snyggt mönster som verkligen fungerar i vår nordiska natur vintertid, norr som söder. 

Storlekar: Herr S–XXXL och dam XS–XXL. Mer info och specifikationer hittar ni på Bergans hemsida.

 

Pris ca 2 400:- för byxa och ca 3 400:- för jacka.


 

här skrev vi inför testet.

 

Länkar