Sommar/höstcamouflage där jackan finns i två olika modeller, beroende på hur just du vill jaga, med eller utan orange detaljer. Bergans nya jaktställ Hogna gav ett riktigt bra första intryck och under testperioden har den känslan bara växt. Det härligt mörkgröna mönstret kamouflerar jägaren väldigt bra sommartid och en bit in på hösten. Har fungerat alldeles utmärkt både vid vildsvinsvak och nu senast på bockjakt.

Jackan är tillverkad i 2-lagers Bergans Element Active®. Ventilationsdragkedjor efter sidorna, stora rejäla fickor och andra bra funktioner gör jackan lätt och rolig att använda. Jaktkläder ska bara funka. Våra testbyxor var aningen stora men då drog vi bara åt kardborren vid byxslutet och vips satt de perfekt.

Bergans skalplagg i jaktkollektionen är vattentäta, vindtäta och har god fukttransporterande förmåga. Även om utetemperaturen förändras kommer kroppstemperaturen att hålla sig stabil, något som är avgörande efter många timmar i skog och mark. Hogna har dessutom ett väldigt snyggt camo-mönster med tallris och en del bruna nyanser, ett levande och bra mönster, perfekt i våra nordiska skogar så här års. Tyst micro-fleece gör ytskiktet jaktvänligt. Ficka för jaktradio med antennutgång och avtagbar huva. 

Pris för byxa och jacka ligger runt 4 600:- storlekar från XS till XXL.

 

Här kan ni läsa vad vi skrev inför testet.

Länkar