Casström's Svenska Skogskniv är här!
Vilken kraftfull och vacker kniv, byggd för användning både i jakt och allmänt bruk i skogen.

Casströms No.10  är en robust kniv som du kan flå en älg med, likväl som du kan snida ett träföremål eller klyva mindre vedträ. Jag kanske bara nöjer mig med att tälja grillpinnar till barnen. Men självklart vill jag flå ett byte!

Bladet är 10cm långt och tillverkat i 3,5 mm tjockt O2 verktygsstål. Knivarna är slipade med en platt skandinavisk slipning och har en sidenmatt finish. Detta stål i kombination med den koniska slipningen gör dessa knivar mycket slagtåliga, även under kalla förhållanden, bevarar skärpan väl men är ändå mycket lätt att vässa och de går att få en mycket skarp egg på förhållandevis lätt.


Handtaget finns i ek trä, bubinga hårdträ eller grön bomullscanvas micarta. Mellan handtagsskalorna och stålet finns svarta liners för att öka hållbarheten över tid. Träet har behandlats med en traditionell skandinavisk linoljebaserad blandning.
Kniven levereras med ett mycket rejält brunt knivfodral tillverkat i 3mm tjockt vegetabiliskt garvat läder. Knivslidan har en extra bred bältesögla, en öppning i botten för vätska och ett hål för en förankringsrem. Och jag säger det igen, den är vacker...
 

Källa: casstrom.se

 


pris 699:- säljs bla i Casströms webshop

men finns återförsäljare över hela Sverige

Länkar