EKA är idag Nordens ledande fällknivsfabrik där modern produktion kombineras med 100-årig hantverkstradition. En av Sveriges populäraste jaktknivar helt enkelt.

EKA Swingblade har ett klassiskt knivblad i det ena låsbara läget och en praktisk buköppnare som minimerar risken för skador i vom och benhinnor i det andra. Praktisk nylonslida som bär kniven oavsett vilket blad som är utfällt.

Det "vanliga" knivbladet är ett kurvat knivblad i Sandvik 12C27 rostfritt stål som är designat för jakt och att kunna lägga bra flåsnitt. Kvaliteten är mycket hög och stålet behåller sin skärpa länge.

Det riktigt finurliga med Swingblade är dock det konkavt formade buköppnarbladet som förenklar arbetet med såväl urtagning som när man lägger flåsnitt. Bladet skär från insidan utåt vilket minskar risken för skadat kött och kapar minimalt med hår, snittytorna blir skarpa och den trubbiga nosen minimerar risken för att vom och benhinnor skadas. Dessutom håller skärpan längre.

Skaftet är tillverkat i greppvänligt kratongummi. Finns i svart, gult och orange. Varje kniv från EKA är försedd med 10 års garanti.

 

pris 559:- hos bla Active Outfit

Länkar