Skjutstödet aimrest från aimSport Sweden AB har vi nu äntligen kunnat testa och då genom vår gästbloggare Angelica Johansson från Falköping. 

aimRest™ är designat för jakt och skytte med kulvapen och passar alla skyttar som vill kunna sikta stabilt under lång tid  – faktum är att aimRest får vapnet att upplevas som tyngdlöst när du siktar. Kan det verkligen stämma?

 

Här är Angelicas tankar:

-Sedan jag utbildade mig genom Jägareförbundet och lärt mig mer om skytte har även intresset för olika skjutstöd ökat. Att skjuta så säkra skott i skogen som möjligt och minska antalet fel och skadeskjutningar är viktigt. Jag har nu provat på flera olika sätt och produkter att använda som stöd vid både jakt och övningsskytte. Alla stöden jag provat har fungerat bra på sitt sätt och att det finns en sådan variation på olika skjutstöd är otroligt bra för alla skjuter vi på olika sätt och föredrar kanske helt olika lösningar. Det som gjorde mig intresserad av just aimrest från början var att man skulle kunna ha båda händerna på bössan. Man behöver alltså aldrig släppa bössan för att justera stödet. Jag har testat skjutstödet på rörliga och stillastående mål. Sittande och stående. På skjutbanan och i skogen.

När man spänt fast stödet runt handleden och provat ut hur lång pinnen behöver vara, är stödet riktat bakåt och följer armen otroligt bra. (se bild ovan) Det tog inte lång tid innan man inte ens tänkte på att man hade det där. När du sedan lyfter bössan och lägger an hamnar automatiskt pinnen mot höften. Skyttet blir stabilt och man orkar hålla bössan väldigt länge utan att bli skakig. Och att det är så smidigt tilltalar mig verkligen. Inga extra moment.

Aimrest lämpar sig väldigt väl till jakt då du kan smygjaga med det på, då det varken känns eller hörs, sitta/stå i torn eller ett trångt pass i skogen eller vid en väg. Detta stödet fungerar även lika bra om du skulle sitta ner på din ryggsäck. Aimrest är även godkänt att använda vid jägarexamen. Som med alla stöd och tillbehör för skytte behöver man träna med det stödet man använder för att verkligen behärska det. Även om jag tyckte att det gick väldigt fort att få in tekniken med aimrest. Alla stöd som används är bra men jag kan verkligen rekommendera aimrest för de som vill ha ett snabbt, smidigt och ljudlöst skjutstöd i skogen och på skjutbanan.

// Angelica Johansson

 

Kittad för Jakt skrev om skjutstödet aimrest tidigare i år, det kan ni läsa här. Och vill ni veta mer om Angelica Johansson och hennes engagemang kolla in NordicWhunting.com och hennes tillverkning av Anna-mössor som ni kan läsa om här.

Länkar