Jackan som ska hålla dig torr oavsett väderlek. Om du letar efter en gedigen jaktjacka, med massor av detaljer, som håller dig torr i alla slags väder, kolla då in Jervens nya Mountain Man-jacka. 

Många tillverkare testar det omöjliga, att tillverka jackor som både är vattentäta och som samtidigt andas så att du inte blir svettig. Detta kan kanske fungera för lättare fritidsbruk och med obetydliga mängder nederbörd, men med kraftigt växlande väderlek i fjällvärlden (Hardangervidda väst), räcker det helt enkelt inte. Mountain Man-jackan är en riktigt vattentät jacka (vattenpelare på 8 meter), som håller dig torr. Jo, du kan bli svettig på grund av hög aktivitetsnivå, men jackan har blixtlås och därmed ventilationsmöjligheter under armarna. 

I den vadderade Thinsulatemodellen, tar isoleringen upp och behåller en del av fuktigheten du producerar när du är aktiv. Jerven rekommenderar fukttransporterande underkläder, gärna av polyester. När du sedan sänker din aktivitetsnivå är din kroppsvärme tillräcklig för att torka upp isoleringen igen. 

Invändig genomdragning och upphängning inne i kragen för ledning/hörsnäcka.

Mountain Man-jackan är en robust jacka, Jerven vill framhålla att jackan har långtidstestats i Antarktis, i det mycket karga stenlandskapet i Sydgeorgien, av den erfarna renjägaren Knut Nylend (Statens Naturvårdsverk i Norge). Han har under många år använt och testat jackor från många leverantörer och Jervenjackan är mycket robust och användbar i tuffa miljöer med mycket nedbörd.

Den råstarka ripstoptextilen är en annan kvalitetsstämpel. Jerven har använt ripstop i alla fickor och under dolda detaljer och kompletterat med behaglig fleece invändigt i kragen, i värmefickorna, över blixtlåsen/framför hakan och inne i huvan. Fleecetextilen används inte istället för, utan utöver ripstoptextilen. Mountain Man-jackan skiljer sig antagligen från andra jackor genom att vara mer tålig och är avsedd för hård användning.

Både höger- och vänsterhänta jägare kommer att tycka om jackan, eftersom den har 100 % identiska lösningar både för radiofickor och övriga detaljer både på höger och vänster sida.

Var ska huvan vara när den inte används? Antingen måste vi packa/veckla in huvan i kragen, eller ha den hängande bak på ryggen. En huva ska vara rejäl. En huva som packas in i kragen ger en stel, fyllig och obehaglig krage. Att ha huvan hängande på ryggen är inte heller en optimal lösning. Jerven har valt en lösning där du kan ta av och på huvan. Då får du en behaglig och optimal krage, utan att du måste ha huvan fladdrande på ryggen. Om du föredrar att använda jaktluva, kan du ta av huvan. Denna flexibilitet ger mest komfort, och minst nackdelar.

Med sömlöst axelparti där ryggsäcken skaver som mest, håller denna jacka dig torr på axlarna även om du har en tung börda.


 

Pris 4 490 kronor

 

Länkar