Muckboot Tay Sport är mina absoluta favoritstövlar vintertid, jag fryser inte det minsta lilla. Dessutom suverän passform så jag till och med haft dem under flera mils vandring på fjället. Så snacka om spännande när vi på Kittad för Jakt nu fick testa nya Muckbootkängorna. Vår fotograf som har höga vrister tyckte att passformen var helt okej. Han upplevde kängan som väldigt lätt och stabil samtidigt som den kändes varm, det bådar gott inför vintern. 

Kängan fick hänga med på både jakt, fiske och vandring under hela september månad och en bit in i oktober.

Tyvärr ännu inte riktigt kallt väder men ändå runt minusgraderna under några tidiga mornar ut i skogen. Det här är en känga som finns i strl 37-47 så fungerar utmärkt för både herr och dam.

MUCKBOOT Companys nya känga Peak Hardcore består av kraftigt läder med en neopren bas. En stabil känga med kraftig snörning och mycket god värmeförmåga. Kängan ska klara ner till -40°C vilket vi kanske inte kommer få uppleva direkt. Den är vattentät med yttre Spandura lättviktsmaterial och har en bra greppsula. Vi upplevde stabilitet och bra grepp på olika underlag både i skog, myrmark och berg.

Peak Hardcore kommer först i brunt men senare även i svart läder. Vi testade alltså den bruna.

Pris ligger runt 1 995:-

 

Är kängor ändå inte just din grej så skrev vi om Muckboot Arctic Adventure-stövlarna förra året, läs det här.

Länkar