Fler och fler tar jägarexamen och jakt är inte längre en tradition som går i arv från far till son, som det såg ut förr. Idag finns det många nyblivna jägare som varken har egen mark eller tidigare erfarenhet. Som nybörjare behöver man svar på en massa frågor: Hur går det till? Var finns jaktmöjligheterna?

Angelica Johansson från Falköping är en rutinerad jägare och dessutom engagerad på många håll inom jakt. Hon är bland annat med i Jägareförbundets JAQT-nätverk för kvinnor och är nu invald i förbundsstyrelsen också. Hon tillverkar de populära Anna-mössorna till förmån för cancerfonden. Här har Angelica läst en bra bok om jakt.

 

Jakt – så går det till

"En bra bok där man lättförståeligt får förklarat för sig hur jakt i olika former går till. En läsvärd bok för de som funderar på att ta jägarexamen och ett komplement till de som är nya jägare. Trevlig läsning och fina bilder. Kanske lite vinklad åt "storjakternas" håll.

Ett ämne i boken som jag reagerade över var ett inslag om jakt och graviditet. I boken avråder man helt från jakt under en graviditet. Vilket för mig känns främmande. Man jämför med militär och polis. Under en jakt kanske man avlossar nåt eller några skott.
Under mina två graviditeter sköt och jagade jag en del. Har två friska barn och blev inte avrådd av varken barnmorska eller läkare.

Tror man gör bäst i att själv känna sina begränsningar. Läsvärd bok för den blivande eller nya jägaren."

//Angelica Johansson

 

En bok av Christine Hansson och fotograf Niklas Gustavsson.

 

Länkar