Bear Grylls Paracord Fixed Blade är en nyhet i Gerbers serie med överlevnadsutrustning. Istället för ett traditionellt handtag är kniven lindad med 115 cm fallskärmslina (paracord) som kan lindas upp och användas när nöden kräver. Nåja de flesta kanske inte jagar under fullt så äventyrliga former men man vet ju aldrig.

Bear Grylls Paracord Fixed Blade Knife är en smidig och lätt kniv med ett fast, rakt blad i rostfritt stål. Kniven har full tånge, men det som gör den extra speciell är att istället för ett normalt knivhandtag är ca 115 cm fallskärmslina (paracord) flätat runt metallen till ett handtag. Fallskärmslinan kan flätas upp för att användas till diverse överlevnadsbehov, exempelvis för att fästa kniven som spetsen på ett spjut.

 

Kniven är försedd med två hål fram- och baktill på handtaget som gör att du kan fästa den på en pinne och på så sätt skapa ett spjut. Kniven kommer med en lätt och smidig slida i formgjuten plast som enkelt kan fästas i bältet, på en ryggsäck eller liknande.

Med kniven följer också den komprimerade överlevnadsguiden "Priorities of Survival", givetvis skriven av Bear Grylls.

 

Längd: 19,7 cm, bladlängd: 8,3 cm, vikt: 99 gram (163 gram med slida)

 

pris 479:- hos bla ActiveOutfit

Länkar