Den här boken borde jag såklart ha tipsat om tidigare i samband med rökskåp och annat. Men här kommer den, "Så röker du kött och fisk".

Ulf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder.

För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.

Dessutom en rad matrecept på rätter, där rökta matvaror utgör huvudingrediens. Illustrerade med färgfoton av Bo Wahlén. Recepten är sammanställda och utprovade av Alf Andersson och Christer Rönneholm, två "hemmakockar" som inte sparar på det goda här i livet. Smör och grädde saknas inte, ej heller förslag till passande drycker. Trevlig bok för oss som gillar god viltmat.

96 sidor inbunden

 

pris 195 kr hos bla Smart fritid

Länkar