Ja ett kulgevär från Sauer.

Halvautomat med justerbar kolvkam, 3- alt 5-skottsmagasin och grön syntetkolv. Lite annorlunda och lite ny! Finns i kalibrar 8x57JS, 30-06, 9,3x62 och 300W

 

Vad är då så speciellt med tumhålskolv?

På jaktsidan.se hittade jag de här kommentarerna:

"På den positiva sidan så får du ett bättre grepp med avseende på dina avfyrningar och en förbättrad rekylupptagning. Med andra ord skulle jag säga att tumhålskolvar är ett riktigt bra alternativ för det lite mer stationära och kontrollerade skyttet men att de inte är särskilt lämpade för en drevjaktspang.Nackdelen med en tumhålskolv är att det tar lite längre tid att repetera bössan, både att få "loss" handen och att sedan komma tillbaka till rätt grepp.
Sedan skall man ha klart för sig att det finns en massa olika tumhålskolvar att välja mellan och vad som passar dig som skytt måste du nog prova dig fram till."

En annan säger så här: "Det handlar väl mest om tycke och smak själv gillar jag inte alls tumhåls kolvar då jag strävar efter att ta minsta möjliga rekyl med handen plus att det blir väldigt yvig rörelse då man ska repetera"

Och en tredje skriver så här: "För mig fungerar tumhålskolvar ofta bättre än vanliga kolvar eftersom man ofta får en naturligare vinkel på handen och kommer närmare avtryckaren, särskilt för skyttar som jag som inte har överdrivet stora händer och annars ofta får glida upp på kolvhalsen för att nå avtryckaren bra är det fördelaktigt."

Källa: jaktsidan.se

 

Men är ni sugna på att testa så leta upp en vapenåterförsäljare och gör er en egen uppfattning.

 

Vad kostar då en Sauer 303 Synchro XT, jo pris 29 900:- hos bla Torsbo Handels

Länkar