Stalon Whisper är en lättviktsljuddämpare tillverkad i aluminium. Detaljerna anodiseras för att få en tålig och lättskött yta.

Med en ljuddämpare så tar man bort mynningsknallen som bildas framför pipan. På så vis reduceras ljudet betydligt. Ljudet från själva kulan däremot är omöjligt att reducera eftersom den i de flesta fall har en hastighet som är högre än ljudets. På grund av detta blir alltså ingen dämpare helt tyst men en betydande del av smällen försvinner. Behagligt både för skytten och jakthunden. Men glöm inte att använda hörselskydd iallafall. Även rekylen minskar, vilket kan vara bekvämt på större kalibrar. Ja det finns många fördelar.

Stalon Whisper är en mellanmodell som passar bra till kalibrar från 30-06 och uppåt. Whisper erbjuder en av marknadens kortaste förlängning av vapnet i kombination med mycket bra dämpning. Men det finns alltså fler modeller, kika in på Stalons hemsida.

​Företaget Stalons Svarv och Svets strävar efter att utveckla lätta dämpare i kombination med kort förlängning av vapnet. Stalon Ljuddämpare är av teleskopisk typ vilket innebär att de till största del bygger bakåt på pipan för att minska vikten frammåt samt för att uppnå god balans i vapnet. Vill du använda ljuddämparen till olika kalibrar så finns möjligheten att köpa till en extra front.

Vikt: 440 gram i cal. 30.
Längd: 240 mm, förlänger vapnet med 110mm
Diameter: 50 mm
Färg: Svart

Källa: stalon.nu
 

rek pris 2695:- Stalons Svarv och Svets AB 

se återförsäljare nedan

 

Länkar