Det var SWAROVSKI OPTIK som var ett av de företag som utmärkte sig på IWA-mässan i år. Dessutom fanns de med som utställare på Jaktkryssningen och visade upp sitt nya mästerverk. Kikarsiktet Z8i. Rena linjer, en smal mellantub och en kompakt utformning. Som Z6 men ännu bättre, vill-ha-känslan griper tag i en. Men det blir aningen dyrare också...

Swarovski har lyckats att integrera ett innovativt kikarsikte med en äkta 8x-zoom i en smal och elegant mellantub på 30 mm. Ett högkvalitativt kikarsikte med avancerade optiska system som ger snabb uppfattning av målet. FLEXCHANGE – det första omställbara 4A-IF-riktmedlet – gör det möjligt att anpassa Z8i till många olika jaktsituationer. Det har utvecklats specifikt för drevjakt och har en belyst ring som kan tändas och släckas med en knapptryckning. Du kan sedan anpassa riktmedlet efter den aktuella jaktsituationen och få större flexibilitet oavsett jaktutmaning.Det flexibla ballistiktornet (BTF) kan användas som topp- och sidotorn samt kombineras med valfritt riktmedel. Och Z8i kan kombineras med valfritt jaktvapen oavsett utformning och vikt.

Det är imponerande med hög förstoringsgrad, kompromisslös bilddefinition i hela synfältet och en observationskomfort som gör det lättare att snabbt uppfatta målet. Jag ser framemot att testskjuta detta sikte i sommar!

 

Fyra Z8i-modeller som kommer ut i butik i juni:

Z8i 1-8x24 (tillgängligt med tillvalsriktmedlet 4A-IF FLEXCHANGE) är ett kraftfullt och avancerat kikarsikte som passar för drevjakt. Det imponerar med sitt enastående synfält, vilket är viktigt för att få en överblick i snabbt föränderliga situationer och kunna fatta rätt beslut.


Z8i 1,7-13,3x42 P (tillgängligt med tillvalsriktmedlet 4A-IF FLEXCHANGE) är ett mångsidigt kikarsikte som passar för drevjakt och smygjakt. Här kombineras ett utomordentligt synfält för drevjakt med en lättviktskonstruktion, vilket också gör det perfekt för jakt i berg.


Z8i 2-16x50 P är ett mångsidigt kikarsikte för smygjakt, vakjakt och drevjakt där ett stort synfält för drevjakt kombineras med den detaljnoggrannhet som krävs för att skjuta på långa avstånd.
 

Tack vare utmärkt optik ger det ljusstarka kikarsiktet Z8i 2,3-18x56 P knivskarp återgivning även vid ogynnsamma ljusförhållanden och i skymningsljus. Hög förstoring och detaljnoggrannhet möjliggör precisionsskytte på långa avstånd.

 

Så håll utkik, Z8i kommer att finnas tillgängligt hos utvalda återförsäljare från juni 2016. Mer info hittar ni hos swarovski.com

 

Länkar