Förra året plockades tritiumplikten bort för jägare. Så nu borde fler blir intresserade av Trijicons kikarsikten.

En av de unika aspekterna med Trijicons riktmedel är att de är belysta utan batterier, elektronik, knappar eller inställningar. I stället används kombinationen fiberoptik och tritium. Tritium är en radioaktiv isotop av väte. Därför har det tidigare varit tillståndspliktigt och detta tillstånd har kostat 600 kr. Men nu har det tagits bort av Statens strålskyddsmyndighet.
Dels för att det är helt ofarliga mängder, säkert inneslutet utan någon som helst risk för användaren och dels för att minska administrationen

Trijicon är det enda fabrikat som får högsta betyg för belyst riktmedel i Vapentidningens båda stora jämförande kikarsiktestester 2012.

BAC-tekniken, det snabba skyttet, fungerar med triangeln som riktmedel. Du skjuter med båda ögonen öppna och använder siktet, trots en viss förstoring, på ett liknande sätt som ett vanligt rödpunktsikte. Bärnstensfärgen på triangeln rekommenderas, dels då den inte bländar ögat i mörker dels då den är snabbare för hjärnan att reagera på i dagsljus. Spetsen på triangeln ger, till skillnad från en punkt, absolut precision.

Trijicon Accupoint 2,5-10x56 är en populär modell, egenskaper såsom flerlagerbehandlade linser, entubskonstruktion i flygplansaluminium och justerbar ljusstyrka på riktmedlet gör siktet extra intressant.


 

pris fr 9000:- hos ledande återförsäljare

 

Länkar